When the past is transformed
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Pontok

Mardekár: 30
Hollóhát: 35
Griffendél: 35
Hugrabug: 35

Latest topics
» The storm is coming - Louisa & Sirius
Szomb. Márc. 26, 2016 10:07 pm by Sirius Black

» The city that never sleeps
Pént. Feb. 19, 2016 2:42 pm by Rhaenys Eckhart

» Mr Tökéletes, avagy Potter szelencéje
Hétf. Jan. 25, 2016 5:17 pm by James Potter

» Potter kúria - Godric's Hollow
Hétf. Jan. 25, 2016 2:35 pm by James Potter

» Skulduggery
Csüt. Jan. 21, 2016 10:00 pm by Vendég

» Jackson és Louisa - Véletlen egybeesések
Szer. Jan. 20, 2016 9:20 pm by Louisa E. Lighter

» CRAIG, Lucy
Hétf. Jan. 18, 2016 4:38 pm by Lucy Craig

» Louisa E. Lighter
Hétf. Jan. 18, 2016 1:18 pm by Rhaenys Eckhart

» Elkészültem!
Vas. Jan. 17, 2016 3:39 pm by Louisa E. Lighter

Top posters
Lily Evans
 
Rhaenys Eckhart
 
Emilia Corvina
 
Kieran Kulkov
 
Sirius Black
 
Rodolphus Lestrange
 
Narcissa Black
 
Aaron Holloway
 
James Potter
 
Marcus W. Stephens
 
Ki van itt?
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Csüt. Júl. 23, 2015 7:39 pm-kor volt itt.
Facebook csoport

The Magic of Time
a Facebookon is

Share | 
 

 Let's get work! - Lily & Rhae

Go down 
SzerzőÜzenet
Rhaenys Eckhart
7. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 87
Join date : 2015. Jul. 20.

TémanyitásTárgy: Let's get work! - Lily & Rhae   Szomb. Aug. 01, 2015 3:15 pm

lost in a maze of a
THOUSAND RAINY DAYS
Szeretem az őszt. Ahogy a különböző színekben pompázó levelek varázslatossá teszik a tájat, vagy amikor belegázolsz a lehullott falevelekbe, és körülötted csak úgy kavarognak a színek. Most mégsem érzem magam boldognak, pedig gyönyörű nap virradt fel és űzött ki az ágyból viszonylag korán. Hiányzik a családom. Hiányoznak a barátaim, és persze Fred is hiányzik. Olyan, mintha hirtelen egy teljesen idegen városba csöppentem volna, ahol ugyan beszélik a közös nyelvet, vannak ismerős pontok, amiket még be tudok lőni, mert minden városban van olyan, mégis teljesen idegen, és elveszettnek érzem magam. Viszont az, hogy ha kesergek azon, ami történt, azzal sehogyan sem fogok előbbre jutni, úgyhogy össze kell szednem magam, és a következő célomra kell koncentrálnom: pénzt kell szereznem, mégpedig igen csak sürgősen.

Ez több okból is nagyon fontossá vált. Mivel semmit, de tényleg az égvilágon semmit nem hoztam magammal, csak azt az egyenruhát ami rajtam van, azt is igen csak megviselten, mindenképpen szereznem kell új egyenruhát, talárt és miegyebeket. A tankönyveim sincsenek meg, és ugyan elvileg az iskola támogat majd hogy azokat megvegyem, még mindig rossz érzés egy szál knút nélkül itt állni a nagyvilágban. Sokat gondolkoztam azon, hogy honnan is szerezhetnék magamnak valamiféle bevételt, de bármilyen ötletem is felmerült, mind el kellett vetnem, mert lehetetlennek tűnt a megvalósítása. Aztán végül beugrott egy gondolat... ami szintén eléggé megvalósíthatatlannak tűnt elsőre, de jobb volt a semminél. Ma pedig elérkezett annak a napja is, amikor végre kipróbálhatom, hogy működőképes-e a terv, vagy mehet a kukába, és újra át kell gondolnom az egészet.

Ma végre lehetőség van arra, hogy kimehessünk a Roxmortsba, ezt pedig én ki is használom. A korai felkelést, tettek követték: Miután elkészültem - szerencsére az egyik szobatársam volt olyan jó és kölcsön adott pár ruhadarabot -, le is indultam a kis faluba. Nem sietek kifejezetten, de nem is sétálok olyan lassan, mint páran, akik szintén a Roxmortsba készülnek. Mikor beérek a faluba, habozás nélkül fordulok a Szárnyas Vadkan felé, ami mindig is rossz hírnévnek örvendett. De nekem épp ezért van erre szükségem. Így még talán lehet esélyem, hogy szerezzek valahonnan pénzt. Ha sikerül, és hogy utána hogy fogom megoldani, hogy minden hétvégén ide járjak, az már más kérdés, de majd azt is megoldom valahogy. Egyszerre csak egy problémára figyelek. Belépek a koszos kis kocsmába, ahol most igen csak kevesen tartózkodnak, természetesen köpenyekbe burkolózva. Igazán kirívó vagyok ebből a környezetből, de ez most nem érdekel. Céltudatosan a pulthoz lépek és megszólítom a kocsmárost.

- Jó napot. Lenne, egy kérdésem. - Vágok bele a közepébe. A férfi bizalmatlanul méreget, de nem törődök vele.
- Szeretnék itt dolgozni, hétvégente. - Jelentem ki. Na erre nem számított. Akaratlanul is kicsit elkerekednek a szemei, majd alaposan végigmér.
-Mi keresnivalód neked egy ilyen kocsmában? - Kérdezi, mire csak megvonom a vállam.
- Már elmúltam tizenhét, és szükségem van a pénzre. - Válaszolom. Még mogorvább arckifejezést ölt magára.
- Nekem nincs szükségem semmilyen munkaerőre. - Morog, de én ilyen könnyen nem adom fel. Nem szokásom.
- Jó pár érvem van, hogy miért lenne jó, ha felvenne. Több bevétele lenne, kevesebbet kellene dolgoznia, tisztán tartanám a pultot, nem érdekelne hogy kit kell kiszolgálnom...
-Azt mondtam, nem!
-...ismerem a különbözőféle italokat, minden asztalhoz kivinném a megrendelt dolgokat, és így több vendég is jönne. - Folytatom hajthatatlanul. Annyira belemerülök az érvelésbe, hogy észre sem veszem, hogy mikor kezd el a kocsmáros enyhülni.
- Na jó. Rendben. Próbáld ki magad, de figyelmeztetlek: az első hibánál repülsz! - Mondja zordan, de én csak lelkesen elmosolyodva bólintok és már pattanok is be a pult mögé. Ide diákok nem igen járnak, így szinte esélytelen a lebukás veszélye, ez pedig számomra tökéletes. Örömmel vetem bele magam a munkába, ami első körben egy jó alapos takarítás a pult mögött, mert ez így borzalmasan néz ki.   
words: 613 | tag: Lily

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
7. évfolyam - Prefektus
avatar

Hozzászólások száma : 105
Join date : 2015. Jul. 20.
Tartózkodási hely : London

TémanyitásTárgy: Re: Let's get work! - Lily & Rhae   Kedd Aug. 04, 2015 3:13 am
Oh my God I see how everything is torn in the river deep
And I don't know why I go the way
Down by the riverside
- Hé Lily várj már, most meg hová mész?
- Nem mindegy az neked, Lupin?
- Ugyan már, ne haragudj, tudod, hogy csak vicceltem…
- Aham, tudom.
- Akkor meg?
- Nincs akkor meg.
- Lil, kérlek, beszéljük meg.
- Ezen nincs mit beszélni Remus, sőt, így is jócskán túltárgyaltuk.
- De…
- Abszolút világos volt minden egyes szavad.
- Én…
- Szerinted én csak egy unalmas, karót nyelt stréber vagyok, aki naphosszat csak a könyveit bújja, aki képtelen bármiféle normális emberi kapcsolatra, és, aki egy szép napon kettyósan végzi majd a Szent Mungóban.
- De én…
- Ne aggódj, tökéletesen világos volt minden szó!
- De Lily el kell ismerned, hogy az utóbbi időben különösen viselkedsz és…
- És ezért ahelyett, hogy odajöttél volna hozzám azzal, hogy „Hé Lily, mi a pálya? Miért vagy ilyen flúgos mostanában?” fogtad magad, és jobbnak láttad, ha a hátam mögött tárgyalsz ki Reggel és Siriussal.
- Én…
- Kár magyarázkodni Remus, hallottam. Meglehet, hogy egy őrült könyvmoly vagyok, de a hallásommal köszönöm szépen egyelőre minden a legnagyobb rendben.
- Lily…
- Kopj le Lupin, így is eleget mondtál már.
- Beszéljük meg.
- MONDOM, KOPJ LE! – fordulok felé hirtelen, villámló tekintettel, mire a srác önkéntelenül is hátra lép egyet. Remus arca egyértelműen döbbenetről és bűnbánatról árulkodik, ám, hogy őszinte legyek jelen pillanatban egyik sem tud meghatni. Talán még sosem haragudtam rá annyira, mint most, ő pedig még csak nem is sejti, hogy mivel sikerült ennyire a lelkembe taposnia.
- Nem vagyok kíváncsi most rád, húzz innen! Menj vissza a haverjaidhoz és folytassátok a pletykálkodást, biztos akad még ott őrült Evans sztori, ahonnan a többi jött. – sziszegem még neki, majd sarkon fordulok és otthagyom a Mézesfalás előtt.

Érzem, ahogy a gombóc egyre csak növekszik és növekszik a torkomban, fojtogat, miközben minden maradék lélekjelenlétemre szükség van ahhoz, hogy képes legyek visszatartani a kibuggyanni kívánó könnycseppeket. A harag, tehetetlenség, keserűség és csalódottság szülte cseppeket, hogy ne lássa senki, mennyire fáj, mennyire sebezhető vagyok. Az eszem tudja nagyon jól, hogy Remus tényleg nem akart rosszat, hogy vélhetőleg a baráti aggodalom késztette arra, hogy azokat a dolgokat mondja, mégis… megsebzett. Az utóbbi néhány nap után, a kimerültség, a bűntudat, az emlék, hogy megtámadtam Siriust, és most ez… Sok. És, hogy mi a legszörnyűbb az egészben? Remus Lupinnak még csak halovány fogalma sincs arról, mennyire közel jár a valósághoz. Tényleg kezdem elveszíteni az eszem, csak ez lehet a magyarázata azoknak a képeknek…

Hogy egy kicsit képes legyek összeszedni magam, megrázom a fejem és veszek egy mély lélegzetet, ám ekkor megtorpanok, a tekintetem pedig különös dolgon akad meg. Az új lány, aki oly váratlanul csöppent közénk épp beoson a Sárnyas Vadkanba, az egyetlen olyan helyre Roxmortsban, amiről mindenki tudja, hogy csak azok kedvelik, akik valami rosszban sántikálnak. Vajon mi lehet az oka annak, hogy oda ment? Különös. Mire észbe kapok már az ablak előtt állok, és leskelődöm, figyelem ahogy a lány a tulajjal beszél, majd elfoglalja a helyet a pult mögött. He????? Oooooké… ez fura. Miért akarna egy Hugrás épp ilyen helyen dolgozni? Hacsak nem… hmm… itt valami bűzlik. Ki kell derítenem, hogy mi folyik itt.

Pillanatok alatt siklanak az ujjaim a kilincsre, hamarosan pedig már a kocsmán belül találom magam, gyors léptekkel haladva a pult felé. Mikor a lány nem figyel, egyszer csak megköszörülöm a torkom.
- Whsikyt, tisztán. – dobolok az ujjaimmal a pulton, s várom, hogy felém forduljon. Mikor ez bekövetkezik, elszántan nézek rá.
- Nocsak, nocsak… milyen kicsi a világ. Mit keresel itt?     
 577 | Rhae | Ruha | Remélem, hogy tetszik... :$ |
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://themagicoftime.hungarianforum.net
Rhaenys Eckhart
7. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 87
Join date : 2015. Jul. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Let's get work! - Lily & Rhae   Szomb. Aug. 08, 2015 3:01 pm

lost in a maze of a
THOUSAND RAINY DAYS
Nem sok vendég van jelenleg a kocsmában, így bőven van időm kicsit rendbe rakni a pultot. Sorra veszem a kezembe a poros, évek óta tisztaságot nem ismerő poharakat, és alaposan megpucolom az összest. Csak akkor rakom vissza elégedetten a polcra, amikor egy pohár már csillog-villog, így bőven van mit velük dolgozni. Annyira belefeledkezek a súrolásba, hogy először fel sem tűnik, hogy új vendég érkezik, és csak akkor pillantok fel, mikor meghallom a rendelést… és egyből lefagyok. Mégis ki a fene gondolta volna, hogy Lily Evans, pont Lily Evans, akiről annyi mindent hallottam hála Harrynek, meg fog jelenni itt, a Szárnyas Vadkan zord közegében? Hát ilyen nincs! S még azt hittem, hogy minden olyan egyszerű lesz! Kis híja, hogy nem ejtem le az éppen megtisztítani kívánt poharat, így úgy döntök, jobb lesz, ha gyorsan lerakom, mielőtt történne valami baleset. Persze, tudom, hogy pillanatok alatt össze lehetne forrasztani, de nem lenne jó, ha a tulaj látná, hogy hibázom, hiszen azt mondta, hogy ha meglát ilyesmit, egyből repülök. Márpedig, kell nekem a munka.

- Öhm… én… – Dadogok a kérdésére, közben próbálok valamilyen menekülő utat találni, de elég csekélyke esély van erre, így újra a lány felé fordulok. Próbálok egy kis időt nyerni azzal, hogy fogok egy tiszta poharat és töltök neki whiskyt, és a pulton elé tolom. Azt hiszem nekem sem ártana egy pohár jó tömény ital, mert most nagyon nem vagyok jó helyzetben.
- Itt dolgozok. – Bököm ki végül.
- Vagyis, pontosabban ez amolyan próba nap, amit nagy nehezen ki kellett könyörögnöm a tulajból. – Halkítom le a hangomat, hogy az említett ne hallja.
- Figyelj, tudom, hogy ez most nagyon furán hangzik, de elképesztően nagy szükségem van erre a munkára. – Eddig pedig még egyetlen hazugságot sem kellett kimondanom, ami határozottan jó tendecia.
- Maradhatna ez az egész titokban? Kétlem, hogy az igazgató díjazná ezt az ötletet, és már így is eléggé kihúztam már nála a gyufát. – Kétségbeesetten nézek rá Lilyre, remélem megérti, bár egyelőre inkább gyanakvónak tűnik, mint megértőnek.

Miközben így próbálom a lányt meggyőzni, megjelenik a pultnál egy csuklyás alak, és kér egy kis brandyt, amit gyors mozdulatokkal ki is töltök, és elvéve a pénzt, oda is adom neki, egy sugárzó, kedves mosollyal. Bár nem tudom, ez mennyire használ nála, mindenesetre, amikor még minden normális volt, és nyári munkaként szintén pultos, és pincér voltam, akkor mindig bevált. Az alak hamar vissza is megy az asztalához, így Lilyvel megint csak kettesben maradunk.
- Nagy szükségem van a pénzre. – Mondom halkan.
- Ez pedig az egyetlen módja, hogy szerezzek. – Vallom be.
words: 418 | tag: Lily

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
7. évfolyam - Prefektus
avatar

Hozzászólások száma : 105
Join date : 2015. Jul. 20.
Tartózkodási hely : London

TémanyitásTárgy: Re: Let's get work! - Lily & Rhae   Szomb. Aug. 08, 2015 6:51 pm


Lily && Rhae
Fogalmam sincs mikor váltam ennyire bizalmatlanná, sőt kifejezetten paranoiássá, hogy minden sarkon ellenséget, különös tett mögött összeesküvést, idegen személyében pedig a rossz szándékot látom, ám ez mit sem változtat a keserű tényeken, ez van és kész. Most is, ahelyett, hogy Lupint elhajtva a francba visszatértem volna az iskolába, hogy a felgyülemlett feszültséget egy gyakorló bábún vezessem le az svk teremben, vagy egy könyvvel a hálókörletben, itt vagyok a Szárnyas Vadkanban, és épp a frászt hozom egy roppant gyanús idegenre. Lehet, hogy a nyári szünetben túl sok Columbot néztem, onnan jött a nyomozósdi, mindenesetre már nincs mit tenni, bejöttem, felhívtam magamra a figyelmét, szóval csak előre, ki kell derítenem, mit akar itt.
-Öhm te… ? – fürkészem a lány arcát, miközben az sürgölődni kezd a whiskym körül. Az igazat megvallva először csak viccnek szántam a whiskyt, figyelemfelkeltésnek, ám most, ahogy jobban belegondolok, rá kell eszméljek a szomorú valóságra… Rám fér, nagyon is.
Hamarosan a pohár már előttem is van, a lány pedig heves magyarázkodásba kezd arról, hogy igen, valóban itt dolgozik, pontosabban épp próba napon van és, hogy mennyire fontos neki ez az állás, ne buktassam le a diri előtt. Legalább kétszer kitér arra, milyen nagy szüksége van a pénzre, én pedig csak hallgatom őt, ügyet sem vetve a csuklyás fazonra, aki közben rendel. Mit ne mondjak érdekes egy helyzet, fene se gondolta volna, hogy ilyesmibe szaladok bele útban visszafelé. Önmagában már az is különös volt, ahogy a lány a semmiből bukkant fel az iskolában, hisz nem volt ott a nyitó vacsorán, nem jelentették be az érkezését, aztán csak pikk – pakk megtalálják a folyosón, és a gyengélkedőre kell vinni… Hmm. És most még tetézi is. Munka a Szárnyas Vadkanban, mert annyira kell neki a pénz. Vajon miért? Mi kellhet neki ennyire? És mi van a szüleivel? Nem adnak? Vagy nem is tudnak róla? Valami nagyon nem klappol a lány körül…

- Kicsit sok körülötted a furcsaság…. Rhaenys. – remélem jól emlékszem a nevére. Még nem beszélgettünk idáig, a folyosón is maximum csak biccentettem felé eddig, szóval benne van a pakliban, hogy mellé lőttem.
- Ha már így részese lettem ennek a kis titoknak… már ha persze meg tudsz győzni arról, hogy titok maradjon… elmondanád nekem, hogy mire kell neked ennyire a pénz? A szüleid nem adnak? – vonom fel kíváncsian a szemöldököm.
- Nagy dologról lehet szó, ha ide merészkedsz…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://themagicoftime.hungarianforum.net
Rhaenys Eckhart
7. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 87
Join date : 2015. Jul. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Let's get work! - Lily & Rhae   Kedd Aug. 11, 2015 8:43 pm

lost in a maze of a
THOUSAND RAINY DAYS
Igazából kezdek belefáradni a magyarázkodásba. Pontosan tudom, hogy jó ideig, még nem lesz nyugtom a különböző kérdésektől, a kíváncsiskodástól, pedig erre van a legkevésbé szükségem. Van egyáltalán olyan ember ebben a világban, aki képes felém bizalommal, barátságosan fordulni? Jó, Marcus ilyen volt, de eddig senki más nem volt erre igazán képes. Megértem, hogy gyanús vagyok, de náluk még háború sincsen, nem ölték meg a szeretteiket, akkor Lily is miért néz rám ennyire gyanakodva? Kezdek igazán kétségbe esni, ami nem tesz jót a magyarázataimnak, márpedig a lány további kérdéseket szegez nekem, kíméletlenül.
- Lehetséges, hogy sok furcsaság van körülöttem, de hidd el, én lennék a világon a legboldogabb boszorkány, ha ez nem így lenne. – Mondom kissé idegesen. Valóban így van. Bármit megadnék azért, hogy visszakerüljek a saját időmbe, és éljem tovább a nyomorult kis életem, ahelyett, hogy itt szerencsétlenkedek. Elvesztettem mindent, tényleg mindent, és most már kezdem lassan önmagamat is elveszíteni, az viszont soha nem történhet meg. Soha. Össze kell szednem magam. Elszántan pillantok újra Lilyre, mikor nagy nehezen, de újra összeszedem magam és visszatér a szokásos, határozott Rhae. Már amennyire még képes vagyok az lenni, főleg egy ilyen témánál.

- Semmi közöd hozzá, hogy mire kell a pénz. Ami pedig a szüleimet illeti, nem, nem adnak, mivel mind a ketten meghaltak! – Csattanok fel.
- Tessék, ezt akartad hallani? Meghaltak, ugyanúgy ahogy a testvéreim is, a szerelmem és mindenki más körülöttem, akit valaha ismertem és szerettem! – Oké, ennyit a határozottságról, ez inkább kiakadás, de egyszerűen túl sok volt már ez a sok kérdés, és már annyiszor kellett elmondanom… elegem van. Annyira felidegesítettem magam, hogy az újabb pohár, amit a kezembe vettem tisztítás céljából, egész egyszerűen összetörik a kezemben, olyan erősen szorítom. Én viszont nem törődök vele. Nem törődök az égető fájdalommal, és a szilánkokkal, amik belemennek a tenyerembe, és azzal, hogy a rongy vörössé válik a vértől. Azon igyekszem, hogy ne bőgjem el magam, mindenki szeme láttára, mert az nagyon nem jönne ki jól. Már így sem túl szerencsés a helyzetem, mert az ingerült, hangosabb hangra persze a tulaj is felfigyelt és nem túl kedvesen néz rám, ezért mindenképpen le kell nyugodnom. Kell nekem ez a munka.

Mély levegőt veszek, és hagyom, hogy a szilánkok leessenek a pultra. Még mindig lüktető kézzel, előveszem a pálcámat és a pohár maradványaira mutatok.
- Reparo! – Motyogom, mire hamarosan az üveg újra egybeforr, én pedig elteszem a varázspálcámat, úgy ahogy van, véresen. Aztán fogom magam és kicsit sziszegve, elkezdem kiszedegetni a szilánkokat a tenyeremből, de fél szemmel megint felsandítok Lilyre.
- Bocsánat, nem akartam ennyire kiborulni, de túl sokan, és túl sokszor tették már fel nekem ezeket a kérdéseket. – Mondom halkan.
- Ami pedig a pénzt illeti, ruhákra kell, és minden olyan szükséges dologra, amit az iskola nem tud biztosítani. Borzalmasan rossz így is, hogy rá vagyok szorulva az iskolára, nem szeretnék újabb és újabb ruhákat kölcsönkérni a szobatársaimtól. – Ezeket a dolgokat már inkább csak suttogom, és közben még mindig igyekszem visszatartani a könnyeimet. De legalább az egyik tenyerem már szilánkmentes.  
words: 496 | tag: Lily

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
7. évfolyam - Prefektus
avatar

Hozzászólások száma : 105
Join date : 2015. Jul. 20.
Tartózkodási hely : London

TémanyitásTárgy: Re: Let's get work! - Lily & Rhae   Csüt. Aug. 13, 2015 4:57 pm


Lily && Rhae
Nem is tudom, mikor ütötte fel fejét bennem először a bizalmatlanság, a gyanakvás, a paranoia, ám abban egészen biztos vagyok, hogy nem mostanában. Talán mikor elkezdődtek azok a különös rémálmok, az átvirrasztott éjszakák…
~ Légy őszinte magadhoz Lily, legalább magadhoz, ha már máshoz nem… Te is pontosan jól tudod, hogy azóta lettél ilyen, mióta bájitalokon élsz, hogy aludni tudj. ~
Ó hallgass!
~ Hallgass te! ~
Remek, már magammal veszekszem, tényleg kezdek megőrülni. Picit megrázom a fejem, hogy elhessegessem belőle a nem kívánt gondolatokat, s újra a lányt kezdem tanulmányozni. Szemmel láthatóan ideges, felindult a szavaimat hallva, ezért rögtön támad, és a képembe vágja, hogy mindenkit elvesztett, mikor pedig eltörik a pohár…
- Jesszus! – hőkölök hátra, s ekkor mintha csak gyomorszájon vágtak volna, úgy zúdul rám a szörnyű felismerés… Nem ő a szörny, hanem én!

Kifordultam magamból, s úgy ugrottam szegény lány torkának, mintha valami emberiségellenes szörnyű vétket követett volna el a puszta felbukkanásával, holott ez egyáltalán nincs így. Neki támadtam, meggondolatlanul faggatni kezdem, nem csoda hát, ha egyszer csak elszakadt nála a cérna és ennyire kiborult. Beleestem abba a hibába, mint amibe Remus és a fiúk, nem vagyok jobb náluk, hisz ahogy ők engem, én úgy nyúztam Rhaenyst. Érzéketlenné váltam volna, mióta gyötörnek az álmok? Én, akiről eddig mindenki úgy tartotta, hogy kedves, megértő, figyelmes emberi lény? Hogy nem vettem észre, hogy nem csak én küzdök démonokkal, hanem ő is? Önző lettem és ítélkező. Egyből csak a rosszat feltételeztem, persze, hisz, aki különösen viselkedik, az csakis maga lehet az ördög, nem lehet más logikus magyarázat. Bravó Lily Evans!

Egy ideig néma csendben emésztem a hallottakat, képtelen vagyok megszólalni, pedig tudom, hogy valamit reagálnom kell, annál is inkább, mivel szép kis pácba sodortam szegény lányt. Első nap, a tulajdonos pedig máris azt látja, hogy tördeli a poharakat, ráadásul egy vendég előtt. Hiába a Reparó, ez bizony fekete pont, én pedig nem szeretném, ha miattam küldenék el, így is elég kárt okoztam már. Szerencsére a férfi nem látta mi történt, így hát még van remény.
- Jaj, rémesen sajnálom, nem figyeltem és felborítottam… nagyon megvágtad magad? – kérdezem jó hangosan, biztos, ami biztos közben közelebb hajolok, mintha a sebét tanulmányoznám.
- Te sajnálkozol, mikor én támadtam neked? Inkább nekem kell bocsánatot kérnem, nem lett volna szabad faggatnom téged, ahogy mondtad is, mások már megtették. – sóhajtok és lehajtom a fejem.
- Mostanában… nem vagyok igazán önmagam. – bukik ki belőlem, ám aztán észbe kapok gyorsan és újra felnézek rá.
- Sajnálom, és a veszteségeidet is. A titkod nálam biztonságban van, ami pedig a többit illeti… - elgondolkodom.
- Van egy – két ruhadarab, amit neked adnék, nem éppen az én stílusom, de ahogy elnézlek téged, szerintem neked tetszenének. A nővérem választotta őket és hát, kicsit mellé lőtt. Amíg nem tudsz magadnak újakat venni, szerintem megteszik. – mosolygok rá halványan.
- Most pedig hozzuk rendbe a kezed és igyunk valamit… én állom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://themagicoftime.hungarianforum.net
Rhaenys Eckhart
7. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 87
Join date : 2015. Jul. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Let's get work! - Lily & Rhae   Szomb. Aug. 15, 2015 7:03 pm

lost in a maze of a
THOUSAND RAINY DAYS
Lilyről sok mindent hallottam már Harrytől, és ugyan én nem voltam benne abban a bizonyos belső körben az információéhségem mindig is kimeríthetetlennek bizonyult, Harry pedig mindig is örömmel mesélt a szüleiről. Bár sajnos ő sem tudott róluk túl sokat. De most, mikor a világ teljesen megváltozott, vajon Lily mennyivel más, mint ahogy a jövőben emlékeznek rá? Griffendéles, az igaz, de nagyon úgy tűnik, hogy soha nem fog összejönni James Potterrel, Harry pedig nem fog megszületni. De Lily természete mennyiben változott? Tőle nem számítottam ilyen faggatózásra, talán ez is rátett egy lapáttal a kiborulásomra. De most már tényleg össze kell szednem magam. Kell nekem ez a munka, ha pedig a tulaj látja azt, hogy hibát, hibára halmozok, csak azért, mert beszélgetek egy vendéggel, akkor ez lesz az első és utolsó napom itt.
- Nincs semmi baj, és nem, nem vágtam meg magam nagyon. – Kapcsolok egyből, mikor Lily hangosan kijelenti, hogy az egész az ő hibája volt. Ez nagyon rendes tőle, vetek is felé egy hálás pillantást.

- Mindenkinek lehet rossz napja. – Mondom egy apró sóhajjal.
- Igazából én is túlreagáltam, amiért bocsánatot kérek. Csak egyszerre túl sok volt. Az igazgató sokkal durvábban faggatózik, és még mindig fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek ezzel az egész helyzettel. – Mondom halkan. Grindelwaldot lesz a legnehezebb meggyőzni ebben az egészben. Tényleg minél előbb be kell szereznem a megfelelő papírokat, különben nagy bajban leszek.
- Előfordul az ilyen. Felejtsük el ezt az egész kis közjátékot, oké? – Kérdezem reménykedve, nem szeretnék újabb faggatózásokat hallani.
- Ez igazán kedves tőled. Sajnos nem vagyok abban a helyzetben, hogy elutasítsam, pedig a büszkeségem nem igazán örül ennek. – Mosolyodom el én is halványan. Talán Lily nem is változott olyan sokat.

- Oké, ebben benne vagyok. De úgy kellene innom, hogy a tulaj ne vegye észre. – Sandítok a férfi felé, aki még mindig árgus szemekkel néz ránk. De legalább nem jött ide, ami jó dolog. Közben a másik kezemből is sikeresen eltávolítottam a szilánkokat. Sokkal fájdalmasabb sérüléseim is voltak már, és nem egyszer kaptam kínzó átkokat, szóval ez igazán kis semmiségnek tűnik a háborúhoz képest.
- Mi is az a varázsige? – Gondolkozom.
- Episkey. – Mondom ki a varázsigét, amint eszembe jut, és rámutatok a jobb kezemre, amitől a kisebb vágások beforrnak. Igen, ez megteszi.
- Megtennéd, hogy a másik kezemet te gyógyítod be? Jobb kézzel igen nehezen bánok a pálcámmal. – Fordulok újra Lily felé.
- Ami pedig az italt illeti… maradjunk a whiskynél? – Kérdezem, újra egy halvány mosollyal.  
words: 405 | tag: Lily


_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily Evans
7. évfolyam - Prefektus
avatar

Hozzászólások száma : 105
Join date : 2015. Jul. 20.
Tartózkodási hely : London

TémanyitásTárgy: Re: Let's get work! - Lily & Rhae   Hétf. Aug. 17, 2015 6:00 pm


Lily && Rhae
Az arcom néhány pillanatra megmerevedik, ahogy a lány arról kezd el beszélni, hogy mindenkinek lehet rossz napja, és csak nehezen nyelem vissza ama keserű megjegyzésemet, hogy: „az meglehet, de nekem mostanában csak az van”. Ehelyett csak figyelem őt, bólogatok, amikor a helyzet épp megkívánja, és csak reménykedem abban, hogy Rhaenys valóban képes úgy tenni, mintha mi sem történt volna, és nem vágtam el magam nála egy életre a túlzásba vitt kérdésáradatommal. Kár lenne, mivel így „közelebbről” tényleg kedves lánynak tűnik, akinek ugyan csak nehéz most a helyzete, nem szeretném még én is tetézni a problémáit.
- Az igazgatóval még egészen biztosan lesz pár köröd, mire végre leszáll rólad, mivel azon rossz tulajdonságán kívül, hogy imád mindenbe belekotnyeleskedni még akad jó néhány. Irányításmániás, rosszindulatú és… - itt kicsit lejjebb halkulok.
- … valami különös sötétség lengi őt körül. Nyílt titok róla, hogy sötét mágiát használ, bizonyítani mégsem képes senki sem, ezért a Minisztérium nem is léphet fel ellene. Meglehet, hogy a te ügyedben is csak azért ilyen óvatos, mert be akarja védeni magát minden eshetőségre. Kínos lenne számára, ha épp egy banánhéjon csúszna el, nem igaz? – Siriussal, Regulussal és Remussal már annyit beszélgettünk erről egy – egy éjszakán, mikor kilógtunk vagy összegyűltünk a klubhelyiségben, de persze mindig óvatosnak kellett lennünk, sosem lehet tudni ki és mennyit hall. Ahol már a falaknak is van füle…
- Rendben, felejtsük. – mosolyodom el egészen halványan, picikét megkönnyebbülve.
- A büszkeségedet pakold félre, nem véletlenül vannak a Roxfortban akkora szekrények, az egyikben egészen biztosan találsz majd neki helyet. Inkább gondolj arra, hogy nekem teszel szívességet, mert ha másnak adom oda őket, az cserébe egészen biztosan el akar magával citálni shoppingolni, hogy pótoljuk a ruhadarabokat, abba pedig tuti belehibbannék. – és tényleg, sosem voltam az a vásárlós alkat, némely barátnőmmel pedig felér egy cruciatussal a dolog.

- Persze, szívesen, ha már az én hibám volt. – veszem elő a pálcámat, amit aztán a lány tenyere felé szegezek.
- Episkey – ismétlem az iménti varázsigét, hamarosan pedig már a lány másik keze is teljesen ép.
- Parancsolj, jobb, mint volt. – kuncogok és visszasüllyesztem a pálcámat a helyére.
- Szerintem maradjunk, nincs is jobb annál. Amit sört szeretek, azt itt valamiért nem lehet kapni, egyébre meg most valahogy nincs hangulatom. – különben is, a cél most az, hogy minél nagyobbat üssön és feledtesse velem Remusékat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://themagicoftime.hungarianforum.net
Rhaenys Eckhart
7. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 87
Join date : 2015. Jul. 20.

TémanyitásTárgy: Re: Let's get work! - Lily & Rhae   Csüt. Szept. 03, 2015 2:16 pm

lost in a maze of a
THOUSAND RAINY DAYS
Szépen lassan kezdek megnyugodni, ami most nagyon jól jön. Az első munkanapomon tényleg nem lenne jó, ha fúriaként viselkednék és jelenetet rendeznék, főleg mivel úgy biztos, hogy se perc alatt repülhetnék innen. Ami csak még jobban aláásná a büszkeségemet, szóval sürgősen össze kell szednem magamat és jól teljesíteni. Szerencsére, most már Lily sem faggatózik tovább, így már nincs okom arra, hogy kiboruljak, és dühöngjek, és még sorolhatnám.
- Igen, valahogy gondoltam, hogy valami ilyesmi lehet vele. – Bólintok keserűen. Jó sok sötét mágussal találkoztam már, ő már csak amolyan hab volt a tortán, ami jelezte, hogy tényleg minden felfordult. Hála nekem. A bűntudat szorító érzése újra megjelenik a mellkasomban, de igyekszem most nem foglalkozni vele.
- Egyelőre még papírjaim sincsenek, mind elégtek a tűzben, így igazából meg tudom érteni, hogy gyanakszik rám. – Mondom sóhajtva.
- Minden valamire való ember gyanakodna akkor, ha hirtelen felbukkanna valaki a semmiből, és nem tudná igazolni azt, hogy ő valójában tényleg az, aki. – Ezen még mindig sürgősen dolgoznom kell.
- Csodálkozok is rajta, hogy egyáltalán engedte, hogy itt maradjak. Végül is… nincs is hová mennem. – Az majd egy következő probléma lesz, hogy ha nyárig nem sikerül elintéznem mindent, ha nem sikerül egy időnyerőt szereznem, akkor végül hova menjek? Ezért is kell sürgősen a pénz. Gyűjtögetnem kell, hogy ha valami balul ütne ki, akkor legyen vésztartalékom és egy B tervem.

- Hát jó… – Motyogom a ruhákra.
- Köszönöm. De ha lesz pénzem, akkor mindenképp szeretnélek majd valahogy kárpótolni. Nem vásárlással, Merlin ments, azt én is utálom, hanem bármi mással. Mondjuk egy fagyi, vagy ilyesmi. – Ajánlom fel. Engem végül is megnyugtatna a tudat, hogy nem teljesen a nélkül kapom a ruhákat, hogy ne viszonoznám valamivel. Bár szerintem ezt biztos megérti. Hiszen griffendéles. A griffendélesek szinte ugyanolyan büszkék, mint a mardekárosok.
- Köszönöm. – Mosolygok rá hálásan, amikor begyógyítja a kezemet, és most már tényleg sokkal jobban érzem magam. Így visszatudok térni a poharak súrolásához, közben azért körülnézek, hogy nem-e jött egy újabb vendég, vagy a bent lévők nem akarnak-e még egy kört rendelni, vagy hogy nincs-e valahol üres asztal, koszos poharakkal. De nincs. Elég kis forgalmú ez a hely ma, gondolom este azért jóval többen vannak, mint fényes nappal, így zavartalanul foglalkozhatok újra Lilyvel.

- Oké, akkor whisky. – Mosolygok, és már veszek is elő két tiszta poharat és töltök mind a kettőnknek. Az egyiket Lily felé tolom, a másikat pedig egy pillanat alatt eltűntetem, kicsit kiélvezem az égető, melegítő érzést és folytatom a tisztítást. Igazából mindig is csodálkozni szoktak, hogy mennyire bírom az alkoholt. Emlékszem, Freddel egyszer ívós játékot kezdtünk el játszani, és nagyon csodálkozott, mikor látta, hogy az átlagnál sokkal tovább bírom talpon. Még ez is imponált neki. Kicsit szomorkás lesz a mosolyom, de gyorsan elhessegetem az emlékképeket, mert csak fájdalmat okoznak, hiába szép emlékek.
- Szóval, miért is volt rossz napod? – Kérdezem kíváncsian.
- Persze, nem muszáj elmondanod. De tudod, egy pultosnak ez is a munkaköri leírásába tartozik. Hogy meghallgassa a vendégeit, és persze titoktartást is fogad. – Mosolygok, de nem erőltetem a dolgot, ha nem akar róla beszélni.  
words: 501 | tag: Lily


_________________
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Let's get work! - Lily & Rhae   

Vissza az elejére Go down
 
Let's get work! - Lily & Rhae
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The magic of time :: Varázsvilág :: Roxmorts-
Ugrás: