When the past is transformed
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Pontok

Mardekár: 30
Hollóhát: 35
Griffendél: 35
Hugrabug: 35

Latest topics
» The storm is coming - Louisa & Sirius
Szomb. Márc. 26, 2016 10:07 pm by Sirius Black

» The city that never sleeps
Pént. Feb. 19, 2016 2:42 pm by Rhaenys Eckhart

» Mr Tökéletes, avagy Potter szelencéje
Hétf. Jan. 25, 2016 5:17 pm by James Potter

» Potter kúria - Godric's Hollow
Hétf. Jan. 25, 2016 2:35 pm by James Potter

» Skulduggery
Csüt. Jan. 21, 2016 10:00 pm by Vendég

» Jackson és Louisa - Véletlen egybeesések
Szer. Jan. 20, 2016 9:20 pm by Louisa E. Lighter

» CRAIG, Lucy
Hétf. Jan. 18, 2016 4:38 pm by Lucy Craig

» Louisa E. Lighter
Hétf. Jan. 18, 2016 1:18 pm by Rhaenys Eckhart

» Elkészültem!
Vas. Jan. 17, 2016 3:39 pm by Louisa E. Lighter

Top posters
Lily Evans
 
Rhaenys Eckhart
 
Emilia Corvina
 
Kieran Kulkov
 
Sirius Black
 
Rodolphus Lestrange
 
Narcissa Black
 
Aaron Holloway
 
James Potter
 
Marcus W. Stephens
 
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég :: 1 Bot

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Csüt. Júl. 23, 2015 7:39 pm-kor volt itt.
Facebook csoport

The Magic of Time
a Facebookon is

Share | 
 

 Elizabeth Collins

Go down 
SzerzőÜzenet
Vendég
VendégTémanyitásTárgy: Elizabeth Collins   Csüt. Júl. 30, 2015 6:41 pmNév:Elizabeth Collins
Becenevek:Lizzie, Liz, Eli
Kor:25
Születési dátum:1952. Június 18
Csoport: Professzor asszony
Pálca:Egyszarvúszőr, 11 és 1/2 hüvelyk, Tölgy
Születési hely:Florida, USA
Vér: Aranyvér
Patrónus:Daru
Avatar:Candice Accola

Meséld el, milyen is vagy valójában

Bár úgy kezdhetném eme sorokat hogy bátor, talpraesett és bátran vitába száll bárkivel az igazáért... de nem. Pont ellenkezőleg, egyáltalán nem mondanám magam bátornak, sőt... Én egész eddigi életemben csak tűrtem, sose szóltam vissza bármilyen megjegyzéssel is illettek. Mindig úgy voltam vele hogy majd eljön a nap mikor betelik a pohár és nem tűrök tovább de annyira megszoktam ezt az életet hogy nem tudok és nem is akarok változtatni. Valamint nem is menne nekem a vitatkozás mert az a feszültség amit közben érez az ember elviselhetetlen számomra, talán egyszer próbálkoztam vitatkozni de akkor nem ész érvek hanem csak könnyek törtek elő belőlem. Ami nem megy azt nem kell erőltetni. Sok hátrányt okoz hogy ennyire kerülöm a konfliktusokat, a legtöbben azt gondolják nincs saját véleményem pedig szinte mindenről van de ritkán osztom meg mert nem akarok vitát. Egyetlen kivétel talán a bájitaltan, ezeken az órákon kicsit szabadabb vagyok és kimerem mondani amit gondolok mert papírok is alátámasztják hogy ehhez értek így nem igazán kérdőjelezik meg a hitelességet na de ez sincs mindig így. Ugye a magamfajta fiatal tanár ritka mint a fehér holló vagyis még annál is ritkább. Ahogy látom a diákok nagy része tapasztalatlannak tart és a kollégák egy része se vesz túl komolyan. Lehet hogy igazuk van, hisz mégsem 40-50 éve foglalkozom ezzel mint az iskolában néhányan de hiszem hogy megfelelően eltudom látni a feladataimat. Szeretnék bizonyítani, legfőképpen magamnak hogy igenis jó tanár lennék de nem hiszem hogy könnyű dolgom lesz bár úgy nem is lenne kihívás.

Mi a te történeted?
Álmosan, leragadó szemekkel figyeltem az órát ahogy a mutató halad a 12 felé mert ha ez megtörténik hivatalosan is eljön a "Nagy nap" ami nem esküvő és nem is gyermek születése hanem ma megyek a Roxfortba felvételizni és ha minden jól megy ott fogok bájitaltant tanítani. Pár órára még ledőltem aludni szeretnék a lehető legkipihentebben bemenni hogy jól teljesíthessek, elég nehezen sikerült elaludni mert folyamatosan csak azon agyaltam hogy mit fogok mondani. Az ébresztő előtt néhány perccel már talpon voltam és készülődni kezdtem közben gondolataim az előre eltervezett beszédem körül forgott. Egy 5-10 percig nézegettem magam a tükörben aztán átöltöztem és sminket váltottam mert úgy éreztem hogy vagy túl kevés vagy túl sok, túl sportos, túl elegáns, nem elég elegáns és így tovább de végül megszületett az ideális öltözék így minden kész volt az induláshoz. Az iskolához érve viszonylag otthonosan mozogtam mert én is ide jártam és ahogy láttam sok változás nem történt, az igazgatói iroda felé indultam, itt-ott beszélgető és nevetgélő diákok voltak valamint a hátam mögül folyamatos beszéd hallatszott de biztos voltam benne hogy nem hozzám szól de néhány perc múlva kiderült hogy igen. Megfordultam és a ruhából ítélve a gondokkal futottam össze aki emelt hangon vont kérdőre közben a háttérben a diákok már el is tűntek a folyósokról. "Maga miért nem megy órára?" Annyira lesokkolt a kérdés hogy köpni, nyelni nem tudtam és kissé meg is sértődtem hogy azt hitte diák vagyok de őszintén szólva nem lep meg. Mosolyogva csóváltam a fejem majd megszólaltam.
- Uram ez egy apró félreértés amiért pesze ön nem hibás, bárkivel megeshet. Nem vagyok diák hanem ha minden igaz bájitaltan tanár leszek. - A tekintetén látszott hogy még mindig nem hisz nekem sőt látszott hogy rögvest elneveti magát.
- Ne is mondjon semmit, látom hogy nem hisz nekem de talán ez meggyőzi. -elővettem a papírjaim és megmutattam neki, egy bólintás jelezte hogy "Rendben van" mondjuk egy bocsánatkérés is jól esett volna de inkább nem akartam szóvá tenni meg amúgy is messze van, talán majd máskor. Utam tovább folytattam az igazgatói iroda felé ahova néhány perc után bebocsájtást nyertem legnagyobb örömömre de nem egészen úgy alakultak a dolgok ahogy azt terveztem. Látszott hogy az igazgató úrnak sietős a dolga ezért nem vártam kérdésekre, én kezdeményeztem.
- Jó napot kívánok igazgató úr, a nevem Elizabeth Collins és én jelentkeztem bájitaltan tanárnak. - feleltem neki mosolyogva kedves hangon de már állt fel és lépett ki az ajtón, értetlenül néztem de utánasiettem hogy megtudakoljam hogy mégis mi a fenét csinál.
- Na de uram akkor nem hallgat meg?! -próbáltam nyugodt hangon kérdezni de talán egy picikét megemeltem a hangon de ez bőven elég volt a válaszhoz. Itt legalább egy percre lefagytam a szavain és folyamatosan csengett a fülemben "Fel van véve csak menjen órára mert most reggel mondott fel a tanárunk". Túl könnyű volt de nem bántam, itt az ideje teljesíteni de felmerült egy kérdés bennem. Hol is van az osztályterem? Próbáltam nyugodt maradni, reméltem hogy a folyosón majd útbaigazítanak de sehol nem volt senki gondolom órára mentek és még csak a gondnokkal se találkoztam. Nem volt választás, elindultam hátha valahol megtalálom vagy legalább valakit aki megmondhatja hol van. A vízhangos folyosón sétálgatva szemből felém rohant egy gyerek, talán hatod vagy hetedéves lehetett. Azonnal ki is használtam a lehetőséget és gondoltam megszólítom.
- Szia csak annyit... - Végig se mondtam de rám se hederített, továbbrohant és eltűnt a kanyarba. Próbáltam nyugodt maradni és csak azt mondogattam hogy megtalálom a termet. Talán fél órát bolyongtam mikor megálltam és leültem az egyik padra, ezen a folyosón már vagy négyszer elmentem az biztos. Csodák csodájára megjelent a gondok aki kérdően nézett rám.
- Uram, nagyon örülök hogy találkoztunk. Esetleg tudna nekem segíteni? A bájitaltan termet keresem. - Ahogy felnéztem rá a feje mellett elnézve a falon megpillantottam a feliratot és rájöttem hogy négyszer mentem el mellette legalább. A gondok pedig nevetve távozott. Én még elvégeztem néhány légzőgyakorlatot majd résnyire kinyitottam az ajtót és belestem, pár diákot láttam és becsuktam. Még azon agyaltam hogy jó fej legyek vagy szigor de a szigor nekem nem igazán megy úgyhogy ez elég hamar eldőlt. Az ajtót kinyitottam és beléptem majd óvatosan becsuktam magam mögött és a tanári padhoz sétáltam. A gyomrom görcsbe állt levegőt alig kaptam mert ez az első órám ami teljesen más mint képzeltem. A diákok egy része rám figyelt, voltak akik beszélgettek sőt ha jól láttam ott hátul ketten még aludtak is. De nem várhattam tovább eljött a pillanat.
- Üdvözlöm a kedves diákokat, Elizabeth Collins vagyok az új bájitaltan tanárotok. - nem valami sokat figyeltek ezért egy picit megemeltem a hangom és folytattam
- Megismétlem ha esetleg valaki nem hallotta volna. Elizabeth Collins vagyok az új bájitaltan tanárotok. erre pár kicsivel többen figyeltek, viszont többször nem akartam ismételni mert még idiótának néznek.
- Nos így az első órára nem terveztem komoly tanulást inkább egy afféle ismerkedésre gondoltam. Sorban mindenki elmondja hogy hívják, hol lakik és mi a hobbija, kedvenc tanórája. Apropó tanóra, nagyon érdekel ezért had kérdezzem meg ki az aki utálja a bájitaltant? -elég kevés kezet láttam fent, elmosolyodtam rajta majd leültem a tanári pad szélére és folytattam a mondandóm.
- Elég kevés kezet látok a magasban, gondolom sokan nem merik feltenni a kezüket de hogy eloszlassak minden félreértést nem számít bele se jegybe se pedig semmi másba, egyszerűen csak érdekel. Én is tudom hogy nem a legizgalmasabb óra a diákoknak ha bár én annak idején szerettem. - felnevettem ahogy láttam egyre több kéz emelkedik a magasba de nem bántam, érthető ha nem szeretik de reménykedem hogy majd egyszer megváltozik néhányuk véleménye.
- Jól van ez már lényegesen több kéz most nyugodtan letehetitek. Na ott tartottam hogy az első órán ismerkednénk egy kicsit. Akkor kezdjük sorba, mondjuk veled - mutattam rá a bal szélső diákra.
- Aztán sorba haladunk tovább bár hogy mindenki pontosan értse miről van szó. Tehát mint már mondtam kétszer is, Elizabeth Collins vagyok bájitaltan tanár. Floridában születtem, az utóbbi egy évben költöztem Londonba most pedig a Roxort lesz egy időre az otthonom. Annak idején én is ide jártam és sokakkal ellentétben szerettem idejárni sőt a bájitaltant is nagyon szerettem, talán azért mert másban nem voltam valami jó. Na de ennyit rólam, most ti jöttök. -csendben és figyelmesen hallgattam a diákokat. Majd miután mindenki befejezte az órámra pillantottam és láttam hogy pár perc van az óra végéig.
- Még így az óra vége előtt annyit elmondanék hogy... -elakadt a szavam mert már vége is lett az órának a diákok pedig kiözönlöttek az ajtón.A karakter mögött név |kor| másik karaktered neve


made by
Vissza az elejére Go down
Lily Evans
7. évfolyam - Prefektus
avatar

Hozzászólások száma : 105
Join date : 2015. Jul. 20.
Tartózkodási hely : London

TémanyitásTárgy: Re: Elizabeth Collins   Csüt. Júl. 30, 2015 7:00 pm
ELFOGADVA!
Tisztelt Collins professzor, azt hiszem, hogy elég, ha csak annyit mondok: Nagyon várom az óráit! Tessék összeszedni magát és végre kiállni a véleménye mellett, higgye el, sokan állnak majd Ön mögött. Ám addig is, irány a játéktér és kezdje meg a gyakorlást. Wink
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://themagicoftime.hungarianforum.net
 
Elizabeth Collins
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Jenna Collins

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The magic of time :: User világ :: Az Árnyak Könyve-
Ugrás: