When the past is transformed
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Pontok

Mardekár: 30
Hollóhát: 35
Griffendél: 35
Hugrabug: 35

Latest topics
» The storm is coming - Louisa & Sirius
Szomb. Márc. 26, 2016 10:07 pm by Sirius Black

» The city that never sleeps
Pént. Feb. 19, 2016 2:42 pm by Rhaenys Eckhart

» Mr Tökéletes, avagy Potter szelencéje
Hétf. Jan. 25, 2016 5:17 pm by James Potter

» Potter kúria - Godric's Hollow
Hétf. Jan. 25, 2016 2:35 pm by James Potter

» Skulduggery
Csüt. Jan. 21, 2016 10:00 pm by Vendég

» Jackson és Louisa - Véletlen egybeesések
Szer. Jan. 20, 2016 9:20 pm by Louisa E. Lighter

» CRAIG, Lucy
Hétf. Jan. 18, 2016 4:38 pm by Lucy Craig

» Louisa E. Lighter
Hétf. Jan. 18, 2016 1:18 pm by Rhaenys Eckhart

» Elkészültem!
Vas. Jan. 17, 2016 3:39 pm by Louisa E. Lighter

Top posters
Lily Evans
 
Rhaenys Eckhart
 
Emilia Corvina
 
Kieran Kulkov
 
Sirius Black
 
Rodolphus Lestrange
 
Narcissa Black
 
Aaron Holloway
 
James Potter
 
Marcus W. Stephens
 
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Csüt. Júl. 23, 2015 7:39 pm-kor volt itt.
Facebook csoport

The Magic of Time
a Facebookon is

Share | 
 

 When a magical creature escapes - Corvi & Sirius

Go down 
SzerzőÜzenet
Sirius Black
7. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2015. Jul. 24.

TémanyitásTárgy: When a magical creature escapes - Corvi & Sirius   Szomb. Júl. 25, 2015 2:48 pm


I love all the
DIRTY TRICKS & TWISTED GAMES
You play on me...
Igazából a legendás lények gondozása órát mindig is szerettem. Csak most egyszerűen képtelen vagyok odafigyelni az óra tananyagára. Legszívesebben lefeküdnék a hívogató, és eléggé puhának látszó fűre, hogy egyszerűen csak elaludjak. Már megint nem tudtam aludni, ami mostanában egyre gyakrabban előfordul. Senki ne kérdezze, hogy miért, hiszen kellőképpen lefárasztom magam napközben, és hiába: amikor lefekszem, az ágyba csak forgolódok, míg végül az lesz a vége, hogy leosonok a konyhába és eszek, vagy iszok valamit. Vagy éppenséggel kellemesen eltársalgok a házimanókkal.

Szóval a lényeg az, hogy eléggé álmos vagyok, így pedig oda sem figyelve veszem a kezembe a crupot, ami egy az egyben egy kutyára emlékeztet. A villás farkától eltekintve. Fogalmam sincs, mi a feladat, így egyből Lily tekintetét kezdem keresni, hátha lesz olyan jó, és gyorsan elmagyarázza nekem. De már nincs időm rá, ugyanis a kis lény hirtelen elkezdi a taláromat rágcsálni és nagyon teper azért, hogy megszerezzen valamit.
- Hé, állj le. – Húzom el magamtól. Farkasszemet nézünk. A kis dög rám hunyorít, majd mielőtt észbe kapnék, kiugrik a kezemből és szélsebesen elnyargal a kastély felé.  Hát ilyen nincs.
- Visszahozom, professzor! – Kiáltok a tanárnak, majd mielőtt ő bármit is válaszolhatna, a kutyaszerű valami után iramodok.

Levegőt kapkodva érek be a kastélyba. Egy pillanatra megállok, hogy kiderítsem merre is ment ez a kis…, de nem kell sokáig gondolkoznom, ugyanis felborított páncélok követik az útját. Remek. Ezt most jól megcsináltam. Újra futva nekiindulok a nyomok után, és épp akkor érem utol, amikor hirtelen ráugrik egy szőke, hollóhátas lányra.
- Szállj le róla! – Kiáltok a lénynek, de ő nyilvánvalóan süketnek tetteti magát, és elszántan kutakodik a lány egyenruhájában. Mikor közelebb érek és látom a hollóhátas arcát, természetesen úgy már megismerem. Emilia, az évfolyamtársam. Igazából nem sokat beszélünk, csak az órák keretein belül találkozunk. Nekem mindig is kicsit… túl komolynak tűnt.
- Bocsi, elszabadult. Nem sérültél meg? – Kérdezem, miután sikeresen lehámoztam róla a crupot, aki most megint az én taláromat kezdi szaggatni. Csak akkor nyugszik le, amikor megtalálja nálam azt a pár galleont, amiket mindig a zsebemben hordok vész esetére. De mire idáig jut, a taláromnak már most el kellene egy jó kis szabászati bűbáj.
Sirius
Black
TAG
Corvi
WORDS
352
NOTES
Remélem tetszik Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emilia Corvina
7. évfolyam - Prefektus
avatar

Hozzászólások száma : 36
Join date : 2015. Jul. 24.
Tartózkodási hely : Roxfort

TémanyitásTárgy: Re: When a magical creature escapes - Corvi & Sirius   Csüt. Júl. 30, 2015 5:35 pm

Már a harmadik óra fele eltelt és a professzor megkért arra, hogy a bűbájtankönyveket vigyem vissza a könyvtárba. Végülis, tudja, hogy tudom azt az anyagot amit most épp le ad a figyelmetlenebbik résznek. Az professzor asztalához sietek, majd felkarolom azt a könyvkupacot, amelyiket vissza kell vinnem a könyvtárba. Még jó, hogy csak pár kkönyvről van szó. A múltkor egy egész sornyi könyvet pakoltatott velem össze, mert a nyomorult diákok nem bírják vissza vinni a könyvtárba. Nem is értem, hogy miért is adnak így könyvet ki. Csak tépkedik a lapokat és rongálják a könyvek borítólapját. A kezemben lévő könyvek is szakadtak kissé, és ahogy látom nem az idő tette tönkre őket. A varázslattal lévő könyvjavítást már régen megtiltották nem csak a diákoknak, hanem még a tanároknak. Persze nem véletlenül. Tavaly kísérletezett vele egy diák, hogy ő majd megjavítja, aztán nagy pechjére felgyújtotta a könyvet. Nem is értem, hogy minek vesznek fel ilyen két bal kezes diákokat ide.
Miközben folyosóról folyosóra haladok, nagy zajra leszek figyelmes. Már megint kiszöktek óráról vagy csak egy szellem nem bír magával? Ahogy befordultam arra a folyosóra, ahol a zajt hallottam, hírtelen a köpenyem alá suhant valami vagy valaki. Egy kezemmel tartottam a könyveket, másikkal pedig megnéztem, hogy ki rejtőzködik a tallár alatt. Ohh, egy crup, majd persze megláttam Siriust is, aki fejet vesztve szalad felém, hogy a kis lényt leráncigálja rólam.
- Szervusz Sirius! Csak nem Legendás Lények Gondozásáról akarsz valahogy megszökni?
Kérdezem komolyra feszült arcal felhúzott bal szemöldökkel, ami mellé persze egy kisebb mosoly is elfér az arcomon, mert tudjuk ügyebár, nem vagyok gonosz manó.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sirius Black
7. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2015. Jul. 24.

TémanyitásTárgy: Re: When a magical creature escapes - Corvi & Sirius   Szomb. Aug. 01, 2015 3:38 pm


I love all the
DIRTY TRICKS & TWISTED GAMES
You play on me...
Most hogy látom, tele van pakolva könyvekkel, és ez tőle nem is igen meglepő. Szerencsére az a dög nem verte ki a kezéből a köteteket, így ebből legalább nem adódik probléma, ráadásul a crupot is sikerül hamar visszacsempésznem magamhoz. A kutyához hasonlatos állat, most éppen teljesen elégedett a galleonjaimmal, így egyelőre most nyugton van. De nem tudom, ez meddig fog még így tartani.
- Nem... nem így terveztem. Különben is erről az óráról nem szeretek lógni. Csak most így alakult. - Vonogatom a vállamat.
- Nem nagyon figyeltem az órán és ez itt... - Bökök az állat felé - Elszabadult. Csak utána jöttem. Elvileg vissza is kéne mennem az órára, de... pár perc múlva amúgy is vége lenne, és semmi kedvem hallgatni a tanár fejmosását, hogy miért nem vigyáztam jobban. - Mondom morogva. Közben megsimogatom a crup fejét, aki el is kezdi csóválni a villás farkát.

- Na és te? Hogyhogy itt mászkálsz a folyosón egy halom könyvvel? Lyukasórád van? - Érdeklődöm, hiszen róla egyáltalán nem feltételezném, hogy bármilyen órát is ellógna. Bár nem is ismerem túl jól.
- Ha gondolod, segítek cipelni. - Ajánlom fel. Ez még mindig jobb lehetőség, mint visszamenni meghallgatni az unalomig ismert lemezt, hogy mennyire felelőtlen vagyok és blablabla. Már tényleg baromira unom. Ha beleegyezik, akkor átveszem tőle a könyvek háromnegyedét, a másik kezemben pedig továbbra is szorosan tartom a crupot, nehogy megint megszökjön, különben végigüldözhetem az egész kastélyon. Akkor pedig már nem csak a legendás lények gondozása tanárral gyűlne meg a bajom, hanem a gondnokkal is, hiszen már így is elég pusztítást végzett a páncélokkal.
- Különben pedig mi a helyzet veled? Gondolom tanulsz folyamatosan a RAVASZ-okra. - Nem is értem ezt miért kérdeztem meg, mikor ez annyira evidens dolog.
Sirius
Black
TAG
Corvi
WORDS
284
NOTES
Remélem tetszik Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emilia Corvina
7. évfolyam - Prefektus
avatar

Hozzászólások száma : 36
Join date : 2015. Jul. 24.
Tartózkodási hely : Roxfort

TémanyitásTárgy: Re: When a magical creature escapes - Corvi & Sirius   Szomb. Aug. 01, 2015 4:22 pm

Ahogy végig mérem Siriust, és a kezében lévő crupot, majd rátérek a valászra is.
- A professzor úr megkért arra, hogy vigyem vissza a bűbájtankönyveket a könyvtárba, ezzel is segítve őt és munkáját. Óráról elengedett, mivel tudom az anyagot és megcsináltam akatyvaszát, amit kért tőlem. - minek is magyarázkodom, végülis nem tanár. Ahogy felajánlja a segítségét egy kicsit meghökkenek. Nem lenne túl jó ötlet, ha a cruppal a kezében segítene. Tönkre tehetné a könyveket, vagy megint elszaladna ez kis lényecske. Elég eleven ez a crup, ezért is foglalkozom inkább az öregebbekkel. Azok nem olyen aktívak, mint például ez. Közelebb megyek Siriushoz, hogy megsimogassam a kis lényt, amit szorosan a kezében tart.
- Köszönöm, hogy felajánlod a segítséged, de nem szeretném, hogy ez a kis crup megint valami galibát okozzon. Az neked se és nekem se lenne jó, viszont elkísérhet a könyvtárba és én meg vissza kísérlek az órádra, aminek nem sokára vége lesz. Benne vagy? - vetem fel az ötletet, ezzel megmentve őt a tanári fejmosástól. Bár nem ártana neki, viszont most megsajnáltam szegény párát. A könyvtár felé vettem az irányt, szerencsére csak egy sarkon kellett befordulni, ami pár méterre volt tőlem. Gyorsan a könyvtár ajtó előtt termettünk, majd Sirius felé fordultam.
- Kinnt maradsz a cruppal. Lehet, hogy nincs kiírva, hogy nem lehet behozni, de légy oly szíves, hogy vigyázol rá. - már nyitottam is a könyvtár ajtót, bemenntem és leadtam a könyveket a könyvtárosnak. Én csak elhoztam, a többi már nem az én dolgom, bár szoktam segíteni a könyvtárba, de most sokkal fontosabb az, hogy a crup vissza kerüljön a helyére. Ki is suhantam a könyvtár ajtón Siriushoz.
- Itt is vagyok, ha gondolod mehetünk. - mondom neki kis mosollyal, majd elindulok a megfelelő irányba.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sirius Black
7. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2015. Jul. 24.

TémanyitásTárgy: Re: When a magical creature escapes - Corvi & Sirius   Pént. Aug. 07, 2015 4:14 pm


I love all the
DIRTY TRICKS & TWISTED GAMES
You play on me...
Miközben hallgatom Corvi válaszát, továbbra is nagyon elvagyok a kis lénnyel. Általában tényleg nincsen semmi gondom a legendás lények gondozása órákon, szeretem az állatokat, még ha ezt igazán nem is nézné ki belőlem senki, és jól is bánok velük. Igazából mindig vágytam valami más háziállatra is, ami nem bagoly, mert baglya szinte minden egyes diáknak van. El tudnák képzelni magamnak egy kutyát – na vajon miért? -, de bármilyen más, nagyobb háziállatnak is örülnék. Mint például ennek a crupnak is. Kár, hogy engedélyhez kötött a tartása…
- Ó, így már érthető. Ilyenkor jó, ha szorgalmas az ember, és már ismeri az óra tananyagát. Velem ilyen biztos nem fordulna elő. – Vigyorgok rá a lányra és újra megsimogatom a crupot, aki egyre jobban elhelyezkedik a karjaimban és láthatóan nagyon is élvezi a helyzetet. Akkor meg pláne, mikor Corvi is közelebb lép és ő is megsimogatja. Merlinre esküszöm, hogy a kis dög, tiszta elégedett fejet vág a dolgok ilyetén alakulása miatt. Hát ez hihetetlen.

- Igazad van. Nem lenne jó, ha a könyvtári könyveket megdézsmálná. – Bólintok Corvi szavaira.
- Szívesen elkísérlek, és köszönöm, hogy visszakísérsz az órára. Így tulajdonképpen úgy érzem magam, mint egy rossz gyerek, akit a nővére fülön csípett és most visszaviszi a tanárhoz. – Nevetek fel, persze csak elviccelem a dolgot, hiszen Corvi amúgy is fiatalabb, mint én, ha jól emlékszem. Nem lehetek benne biztos, hiszen lehetetlenség az összes évfolyamtársamnak a születésnapját észben tartani. Regulusnak is mindig emlékeztetnie kell, ha valakinek a születésnapja közeleg, pedig ez nem jelenti azt, hogy nem törődök az illetővel, egyszerűen a számok nem nagyon maradnak meg a fejemben. Ezért is nem vettem fel a számmisztikát, amikor lehetőség lett volna rá.

- Ne aggódj, eszem ágában sem volt betenni a lábam a könyvtárba. Mint talán te is tudod, nem vagyok valami visszajáró vendég. – Mondom mosolyogva, aztán figyelem ahogy a lány belép az ajtón, majd visszafordulok a kis lényhez, aki megint mocorogni kezd. De hiába minden erőfeszítése, szorosan tartom, hogy még véletlenül se szabadulhasson el újra. S miközben így figyelem a kis kutyára emlékeztető lényt, egy ötlet kezd körvonalazódni a fejemben. Ugyan a karácsony még messze van, de addigra biztos be tudok szerezni minden engedélyt, és meg is tudom venni Lilynek a crupot. Biztos örülne neki. Legalábbis remélem. Ha meg nem örül, akkor majd megtartom én! Mindenesetre, szerintem ez egy tökéletes karácsonyi ajándék lehetne a számára. Amikor ez az ötlet már szöget ütött a fejemben, Corvi vissza is tér, így újra rámosolygok.
- Ez gyors volt, és persze, mehetünk. – Én is elindulok, az ő sétatempójához idomítva a saját lépteimet.
- Amúgy én óra után, azon gondolkozom, hogy beugranék a konyhába, harapni valamit. Neked lenne kedved hozzá? – Mégis csak jobb társasággal menni, mint egyedül.  
Sirius
Black
TAG
Corvi
WORDS
444
NOTES
Bocsánat, hogy ennyit késtem vele :/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Emilia Corvina
7. évfolyam - Prefektus
avatar

Hozzászólások száma : 36
Join date : 2015. Jul. 24.
Tartózkodási hely : Roxfort

TémanyitásTárgy: Re: When a magical creature escapes - Corvi & Sirius   Hétf. Aug. 17, 2015 4:23 pm

Nem sokára kicsengetnek és sietnünk kell, nehogy meglásson minket valaki a cruppal. Ahogy befordulok a folyosók sarkain, rajta tartom a szemem Siriuson nehogy aztán elveszítsem. Menet közben válaszolok a kérdésére.
- Persze, úgy sem reggeliztem, és már kezdek éhes lenni. Jól jönne egy tízórai szünet most. - mosolygok a válaszadás közben. Ha már meghívott, akkor miért ne fogadjam el.
Ahogy sétálok az egyik folyosóról a másikra, kicsengettek. Nem is nagyon vettem észre, hogy a diákok kiszállingóznak a termekből. Ahogy lépkedek a nagy tömeg felé, hirtelen meglök valaki és Siriusra esek. Kissé éles fájdalom nyilalt az oldalamba, de nem volt vészes. Egy kisebb diák lökött fel minket, de nem tudom honnan lehetett ekkora ereje hozzá. Nem is figyelek a bocsánatkérésre, inkább ijedten nézek Siriusra.
- A CRUP! - majd megpillantom, ahogy a kis szökevény befordul a sarkon, ahonnan jöttünk.
Hirtelen talpra pattanok, nem foglalkozva Siriussal és utána eredek, gondolom ő majd úgy is jön utánam.
Egyik folyosó, másik folyosó, lányok sikítozása, dekorációk csörrenése. Még jó, hogy hagy maga után egy kis zajt különben nagy bajban lennénk, ha nem. Ahogy befordulok az utolsó folyosón látom, hogy zsákucába került szegényke. Megállok egy pillanatra, most már úgy sem tud menekülni. Kifújom magam. Jól megfutatott ez a kis állatka, de most már meg van.
Siriust figyelem, hát nem tévedt el.
- Meg van! - mosolygok felé. - Viszont óvatosan be kell cserkésznünk, mert amilyen gyors könnyen megpattan. - még mindig szaporán veszem a levegőt. Nem szokásom az iskolán belül futkározni. Lassan lépkedek a crup felé, látszik rajta, hogy megrémült kicsit most, ahogy körbe fogjuk Siriussal.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sirius Black
7. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 25
Join date : 2015. Jul. 24.

TémanyitásTárgy: Re: When a magical creature escapes - Corvi & Sirius   Csüt. Aug. 20, 2015 6:30 pm


I love all the
DIRTY TRICKS & TWISTED GAMES
You play on me...
- Akkor egyre gondoltunk. – Mosolygok rá a lányra, mikor igent mond a konyhai kitérőnkre. Mindig is szerettem a konyhában lógni, mert olyan kis meghitt tud lenni azzal a rengeteg házimanóval, akik lesik az ember minden kívánságát. Csak kérned kell, és már rakják is eléd a dolgokat. Szerencsétlen manók, már nagyon ismernek engem, mivel tényleg gyakran látogatom meg őket egy-két falat reményében… mivel imádok enni, azt hiszem ez egyáltalán nem meglepő. Tovább sétálunk a folyosón, kifelé tartva a birtokra, hogy a crup, végül mégis a megfelelő helyre kerüljön, de a számításainkat alaposan megakadályozza az egyik elsiető diák. Mivel nem számítok arra, hogy Corvi nekem fog esni, így én is elterülök, az eddig pedig biztonságosan szorongatott crup pedig kiszabadul. Remek. Most megint kergethetjük végig a fél iskolán.

Sóhajtva én is felkelek, miután Corvi pattant, és elrohant, majd én is futásba kezdek, így pedig hamar utolérem őt is, meg a kis lényt is. Jó kondiban vagyok.
- Nem szívesen használnék rajta varázslatot, úgyhogy először próbáljuk meg a nélkül becserkészni. – Pillantok rá Corvira, majd vissza a crupra, aki ijedten próbál valamilyen menekülő útvonalat találni.
- Eszembe jutott valami. Valamennyire azért mégis csak sikerült az órára figyelnem. – Mosolyodok el hirtelen, és már veszem is elő a zsebemből a pénzt. Habozás nélkül leguggolok és a kis lény irányába tartom a csillogó holmit. Erre a crup rögtön felfigyel. Mintha a szemei is megcsillannának, és egyből felém kezd araszolni, minden ijedtsége ellenére.
- Úgy látszik ez hatásos. – Vigyorgok rá a lányra.
- Rémlik az, hogy szereti az ilyen dolgokat. – S valóban. A crup már közvetlenül előttem van, és már csak egy gyors mozdulat kell, és újra itt van a kezemben.
- Mostantól, ha valaki nekünk jön, azt szétátkozom. Nem akarom az egész napot azzal tölteni, hogy crupra vadászunk. – De közben azért megnyugtatóan megsimogatom a lényt.  
Sirius
Black
TAG
Corvi
WORDS
297
NOTES
Bocsánat, hogy ennyit késtem vele :/
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: When a magical creature escapes - Corvi & Sirius   

Vissza az elejére Go down
 
When a magical creature escapes - Corvi & Sirius
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The magic of time :: Roxfort Boszorkány - és Varázslóképző Szakiskola :: A kastély-
Ugrás: