When the past is transformed
 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chat
Pontok

Mardekár: 30
Hollóhát: 35
Griffendél: 35
Hugrabug: 35

Latest topics
» The storm is coming - Louisa & Sirius
Szomb. Márc. 26, 2016 10:07 pm by Sirius Black

» The city that never sleeps
Pént. Feb. 19, 2016 2:42 pm by Rhaenys Eckhart

» Mr Tökéletes, avagy Potter szelencéje
Hétf. Jan. 25, 2016 5:17 pm by James Potter

» Potter kúria - Godric's Hollow
Hétf. Jan. 25, 2016 2:35 pm by James Potter

» Skulduggery
Csüt. Jan. 21, 2016 10:00 pm by Vendég

» Jackson és Louisa - Véletlen egybeesések
Szer. Jan. 20, 2016 9:20 pm by Louisa E. Lighter

» CRAIG, Lucy
Hétf. Jan. 18, 2016 4:38 pm by Lucy Craig

» Louisa E. Lighter
Hétf. Jan. 18, 2016 1:18 pm by Rhaenys Eckhart

» Elkészültem!
Vas. Jan. 17, 2016 3:39 pm by Louisa E. Lighter

Top posters
Lily Evans
 
Rhaenys Eckhart
 
Emilia Corvina
 
Kieran Kulkov
 
Sirius Black
 
Rodolphus Lestrange
 
Narcissa Black
 
Aaron Holloway
 
James Potter
 
Marcus W. Stephens
 
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (13 fő) Csüt. Júl. 23, 2015 7:39 pm-kor volt itt.
Facebook csoport

The Magic of Time
a Facebookon is

Share | 
 

 Do you like your new place? - Ellie & Ky

Go down 
SzerzőÜzenet
Kylan McDonell
Sötét varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 4
Join date : 2015. Aug. 08.

TémanyitásTárgy: Do you like your new place? - Ellie & Ky   Csüt. Aug. 20, 2015 5:43 pm

misery business
i'm in the business of misery, let's take it from the top
Az irodát, mint ahogy a nap bármely szakaszában, csak a rengeteg gyertya világítja be. Az, aki nem szokott hozzá ehhez a félhomályhoz, számára ez biztosan zavaró lehet, de én már megszoktam. Mindig is kivételesen jó volt a látásom, így nem okoz gondot, hogy fáradhatatlanul tanulmányozzam a halált. Vagy az utána lévő életet. Az időérzékem mindig romokban van, amikor belépek az irodámba, és ezzel ma is ugyanígy vagyok: valószínűleg már rég hajnalodik, és megint átdolgoztam az egész napot, ami nálam egyáltalán nem meglepő dolog. Mivel szeretem is azt, amivel foglalkozom, így nagyon gyorsan telik az idő, én pedig alig-alig érzem magamon meg azt, hogy mennyire is fáradt vagyok valójában. Bár erre úgy sejtem, az a rengeteg liter kávé is bőven rátesz egy lapáttal.

Az előttem lévő pergamenlap már megsárgult az időtől, a rúnákat is igen csak nehéz kivenni róla, ráadásul az írója sem volt igazán a rajzolás mestere. Már jó pár órája ezt a leírást tanulmányozom, és eddig igen hasznosnak bizonyult az újabb kutatásaimhoz. Már jó pár információt kiírtam a jegyzetembe, amin később talán elindulhatok. A szerző igazából teljesen ismeretlen, valamikor a középkorban élhetett, legalábbis az írás erre utal. Vannak benne olyan részek, amiket az idő teljesen olvashatatlanná tett: azokat igyekszem újraírni, vagy kitalálni, hogy mi lehetett ott. Ezeket a részeket egy külön lapon vezetem, hiszen amúgy is úgy tervezem, hogy az egészet át fogom másolni és beteszem a gyűjteményembe. Végre sikerül megállapítanom, hogy a következő jel nem más, mint a Fehu. Igazán nehéz megállapítani, hogy most ez az álló, vagy a fordított, de végül pár perces erős szemrevételezés után, elégedetten rajzolom be a fordított F jelet a másik pergamenre. Ez sok mindenre utalhat. Utalhat arra, hogy valaki jelentősebb mennyiségű pénzt veszíthet el, vagy negatív érzésekre, hogy valaki aggályt, kételkedést érez egy másik személy iránt. A környezetből kiderül, hogy ez utóbbiról van szó. Kezd egyre érdekesebb lenni.

Kis szünetet tartva hátradőlök a székben, és a pálcámmal a kávéscsészém felé bökök, aminek hála újabb adag gőzölgő, fekete folyadék kerül bele. Magamhoz veszem a csészét, majd mélyet szippantok a finom, aromás illatból, ami már az egész irodát beborítja. Mindig is szerettem a kávé illatát. Lassan kortyolgatva viszem be a szervezetembe az újabb adag koffeint, közben fél szemmel rásandítok az órára. Akaratlanul is, elégedett mosoly ül ki az arcomra, amikor rájövök, hogy hamarosan társaságom lesz. Nem is akármilyen. Az a cserfes, barna hajú lány, akit Ellienek hívnak, mint ahogy a későbbi kutatásaim során kiderült. Pontosabban azt szereti, ha így hívják. Szerencsétlent elég hosszú névvel áldották meg a szülei. Ha pedig a neve még nem lenne elég, még unalmas papírmunkát is rá akartak sózni. Ezt nem hagyhattam, úgyhogy pár igen jó kapcsolatom által elértem azt, hogy gyakorlatra hozzám kerüljön. Mert én ilyen jó fej vagyok. Biztos vagyok benne, hogy Ms. Groosvenor már annyira nem fog örülni ennek a ténynek, de én jól fogok szórakozni.
words: 469 // tag: Ellie // notes: Remélem tetszik Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ellie Grosvenor
6. évfolyam
avatar

Hozzászólások száma : 4
Join date : 2015. Jul. 27.

TémanyitásTárgy: Re: Do you like your new place? - Ellie & Ky   Hétf. Aug. 31, 2015 12:00 am

Mr. McDonell és Ellie
- Utálom a szoknyát!
- Nem baj, jól áll, anyád is megmondta, hogy így öltözik egy igazi hölgy.
- És fojtogat ez a blúz!
- Ne légy nevetséges Eaire, mégis hogyan fojtogathatna egy blúz?
- Ellie!
- Ellie… - forgatja meg a szemét a férfi, miközben mindketten belépünk az épületbe és megindulunk egyenesen a lift felé. A recepciós banya ezúttal nem mer utánam kiáltani, nyoma sincs már a kioktató hangnemnek és a határtalan magabiztosságnak, amit az ügyeletes őrző - védő gorillától nyert. Úgy kell neked trampli! Csak hebegés - habogás, bájos mosoly apám felé… hogy én mennyire utálom ezt!
- Mellesleg… csak, hogy tájékoztassalak apuci a dolog igen csak egyszerű, nézd! - mutogatok a gallérra. - Anya még ezt is begombolta!
- Ne gyerekeskedj Ellie, más is túlélte, hogy normális öltözékben ment szakmai gyakorlatra, nem pedig holmi farmerban meg… meg abban a hogyhívjákban… dzsekiben, na.
- Rendben, de ha megfulladok az a te lelkeden szárad majd. Egyetlen leánygyermeked pusztulása apukám a te hibád lesz… mert tehettél volna ellene…
- Majd igyekszem elviselni a lelkifurdalást, ígérem. Erős leszek.
- Hahaha!
- Gyere, szállj be, már várnak rád. – int, én pedig keserves sóhaj közepette követem őt, s megállva mellette egész úton fölfelé tüntetően hallgatok.
- Hidd el, hogy nem is lesz olyan rossz, sőt… Remek szakember mellé leszel beosztva, aki több mint ötven év van a pályán, a kisujjában több a tudás, mint az egész irodában összesen, ráadásul megismerkedhetsz a nyomtatványokkal is, így mire idekerülsz…
- De nem kerülök!
- Így mire idekerülsz, már ismerni fogod mindet.
- Akkor ezt most fordítsuk le úgy, hogy a laikusok is megértsék. Beteszel egy poros irodába, egy poros, aggastyán hivatalnok mellé, aki egész álló nap poros aktákat fog az orrom alá tolni, és nekem mindehhez még mosolyognom is kell majd ahelyett, hogy sikítva menekülnék, és valahol értelmesebben tölteném el az időt.
- Nos… ha neked így tetszik, akkor igen, ez a lényeg.
- Remek! Fenomenális, fantasztikus… - verem a homlokom a falba.
- Eaire! Viselkedj!
- Jelenleg nagyon utállak, remélem tudod.
- Én is szeretlek kincsem, egy nap majd megköszönöd, amit most teszek, meglásd.
- Persze… amikor a vasmacska nyávog!
- Megjöttünk, pontosabban megjöttél. Tudod melyik szoba, sipirc, és ne hozz ránk szégyent, megértetted?
- Hmpf…
- Eaire!
- Megértettem. – bosszúsan nyomok egy puszit szerető atyám arcára, majd kilépek és hagyom, hogy az ajtó becsukódjon mögöttem. Mihelyst a lift továbbmegy, első utam a női mosdóba vezet…

Néhány perccel később immár elégedett mosollyal az ajkamon lépek ki a helyiségből, összecsukva a táskámat, ami hűséges barátként magában rejtegeti azt a borzalmat, amit anyám erőltetett rám reggel, s indulok meg a borzalmak tárháza felé, magához az unalom szobájához. Ott azonban váratlan dolog történik. Az öreg hivatalnok ahelyett, hogy beinvitálna egy rakat akta közé a molyirtó szag Kánaánjába, továbbirányít egy másik irodába, mondván, átkértek. Döbbenet! Ki, minek, hogyan, meddig és apa miért nem mondta??? Megszeppenten kopogtatok be, majd miután megkapom a szabad jelzést, benyitok.
- Üdv Ellie Grosvenor vagyok és… - ám ekkor észreveszem, kivel is van dolgom.
- Maga??? – elönt a méreg… komolyan a folyosói bunkó kért át???
- Maga kért át? Mégis milyen alapon? Mit kavar itt? Mit képzel magáról? Még van bőr a képén!? – becsapom az ajtót, neki is dőlök karba font kézzel, úgy figyelem a férfit.
- Te jó Merlin… ez a hely tükrözi magát… sötét és unszimpatikus…

outfit:Ez ; words:554 ; note:Razz

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Kylan McDonell
Sötét varázsló
avatar

Hozzászólások száma : 4
Join date : 2015. Aug. 08.

TémanyitásTárgy: Re: Do you like your new place? - Ellie & Ky   Csüt. Szept. 03, 2015 3:16 pm

misery business
i'm in the business of misery, let's take it from the top
Mint ahogy sejtettem, pár perccel később, mikor végzek a kávémmal, valóban kopogtatnak az ajtón. Egy gyors mozdulattal elteszem azokat a kutatásaimat, amik szigorúan csak rám tartoznak, és csak utána fordulok az ajtó felé.
- Szabad. – Szólok ki, és most már csak azt várom, hogy megkezdődjön az előadás. Biztos vagyok benne, hogy szórakoztató lesz. Nem is csalódom: amikor a lány belép és belekezdene a bemutatkozásba, hamar rájön, hogy kivel áll szemben.
- Én. – Közlöm baromi jól mulatva az egész helyzeten. Ez a felháborodás valóban üdítő ennyi munka mellett és igazából most képtelen is vagyok leplezni az elégedettségemet, miközben hallgatom a kirohanását. Láthatóan nagyon szeret puffogni.
- Akkor vegyük csak sorba a kérdéseit. – Mondom, számára valószínűleg bosszantóan higgadtan és udvariasan. Ezzel mentem az agyára azon a bizonyos folyosón is, emlékszem.

- Én kértem át. – Bólintok az első kérdésére, és hogy tovább húzzam az időt, és az ő idegeit, újabb adag kávét bűvölök a csészémbe és belekortyolok, mielőtt folytatnám a kérdezz-felelek játékot.
- Olyan alapon, hogy tisztában vagyok azzal, hogy semmit az égvilágon nem tanult volna annál a fosszíliánál, akihez eredetileg ment volna. Csak halálra unta volna magát, és egy életre elment volna a kedve a minisztériumi munkától. – Mondom neki halkan, továbbra is végtelen nyugalommal.
- Nem szokásom kavarni, én pusztán jótékonykodom. – Jelenik meg egy mosoly az ajkaimon. Igen, határozottan az agyára akarok menni és élvezem a dolgot.
- Hogy mit képzelek magamról? Sok mindent. Mindenesetre azt biztosan tudom, hogy nálam sokkal jobb kezekben lesz, mint másoknál. Legalább tanul majd egy kis tiszteletet, mert úgy látom, az nem igen szorult a kisasszonyba. – Ó igen, és minden percét élvezni fogom annak, hogy a felettese vagyok.
- Igen, tudja, minden embernek van bőre az arcán. – Ezzel tudom, hogy csak még jobban fel fogom húzni, de nem érdekel.

- Sajnálatos módon, csak ezt az irodát sikerült megkapnom. Igazából lent kellene lennem a többi hallhatatlannal, de sikerült elérnem, hogy legyen egy külön irodám. Ott lent, csak még nyomasztóbb a hangulat Ms. Grosvenor. – Jegyzem meg felhúzott szemöldökkel, majd mikor úgy látom, hogy már kellőképpen kidühöngte magát, felkelek az íróasztalom mellől, miután eltűntettem az újabb adag kávét, és közelebb megyek hozzá.
- Milyen udvariatlan vagyok. Eddig még be sem mutatkoztam. – Most ragadozószerű mosoly tűnik fel az arcomon.
- Kylan McDonell, szolgálatára. Most pedig, ha nem akarja az egész napot a dühöngéssel és lustálkodással eltölteni, jó lenne, ha munkához is látnánk, bár előtte lenne pár kérdésem. – Nézek mélyen a szemeibe.
- Melyik tantárgyakból teljesít kiemelkedően és melyekből kifejezetten rosszul? – Ez a fő kérdés, ugyanis attól függ, hogy milyen munkát adok neki, vagy milyent nem adok a kezébe. Hiszen ez sokat számít.
words: 431 // tag: Ellie // notes: Remélem tetszik Smile
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Do you like your new place? - Ellie & Ky   

Vissza az elejére Go down
 
Do you like your new place? - Ellie & Ky
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
The magic of time :: A Titkok Kamrája :: Merengő-
Ugrás: